Förändra dig genom att resa!

2009-12-14 @ 11:37:28
Att resa är att dö en smula...visst är det så? Det som dör är en del av ditt gamla jag, dina fördomar, tråkiga vanor och ditt trista sätt att möta människor. Resandet ger dig nya fördomar, spännande vanor vad gäller alkohol, sex och droger, samt känslan av att vara lite bättre än andra för du har minsann sett världen.
Vill du dö lite mer än en smula rekommenderas nattliga fyllevandringar i stora städer, gärna med en massa bling-bling runt halsen och en aggressiv attityd mot lokalbefolkningen.
Närmaste stad:
Om du är lite ovan att resa men vill träna kan du börja med att resa till en stad i närheten (typ Linköping) (förutsättningsvis att du är bosatt i Motala). Där händer inget farligt eller upphetsande och har du tur kanske det är skorea.
Typiska medresenärer:
Tanter på bussen som är ena jävlar på skorea. En klass med vilda 8-åringar som ger dig tinnitus hela eftermiddagen.
Vad ser du och vilka möter du:
Ica, Systembolaget & H&M och vanliga människor, ungefär samma sak som du har hemma...
Vad lär du dig:
Att världen inte är helt livsfarlig
Cykelsemester:
Ett härlig tillfälle att skaffa sig skavsår, frisk luft och myggbett. I teorin ska detta vara en billig semester, men tillslut tar du in på Grand Hotel i närmaste stad i ren desperation, vilket får din reskassa att ge upp en liten suck och självdö.
Typiska medresenärer:
Familjer och vänner som vill vara glada och härliga, men som mest grälar.
Vad ser du och vilka möter du:
Fornlämningar, campingplatser och mil efter mil på dålig asfalt/grus.
Vad lär du dig:
Att laga punktering. Att gotlänska är obegripligt. Att motvind inte syns på bild i turistkatalogerna.
City weekend
Barcelona eller London? Paris eller Rom? Att åka iväg över en långhelg är kul, spontant och inspirerande.
Typiska medresenärer:
Speedade karriärister som ska koppla av genom att dammsuga en främmande stad på det allra bästa under 72 timmar.
Vad ser du och vilka möter du:
Turistattraktioner, barer och en jävla massa broar. Stressade storstadsbor som tycker att du är i vägen och inte försår vad du säger. Ficktjuvar, prostituerade och otrevliga kypare.
Vad lär du dig:
Att kronan inte är vad den har varit. Att du är värdelös på ett språk du läste 4 år i skolan. Att lokaltrafiken hemma både är bra och billig.
Chartersemester:
Ett enkelt och relativt snabbt sätt att resa utan att drabbas av det jobbiga exotiska, och ändå njuta av värmen. Men en charterresa kan du åka vart som helst och det ser ändå likadant ut. Minimal risk att konfronteras med en massa utlänningar, desto större risk att konfronteras med grannen.
Typiska medresenärer:
Småbarnsfamiljer, tråkiga äldre par och ungdomar. Samtliga fulla redan på flyget.
Vad ser du och vilka möter du:
Balkong, pool och bar...och låååångt där borta havet. Lite skit i hörnet på hotell rummen. Och kanske ett och annat exotiskt djur (läs Kackerlacka). Barn som skriker och inte vill gå upp ur poolen. Och föräldrar som dricker alldeles för mycket. Leende personal och reseledare som gärna lyssnar, men helst inte gör nått.
Vad lär du dig:
Att se blank och oförstående ut när någon tilltalar dig på ditt modersmål. Och att det inte är speciellt roligt när dagens special i restaurangen är Bakad potatis med skagenröra.
Äventyrsresa:
För den som har tröttnat på städer och stränder och andra turister och hellre vill brottas med björnar, klättra i berg eller att i alla fall se så många utrotningshotade djur på så kort tid som möjligt.
Typiska medresenärer:
Sunda, glada och präktiga människor som driver dig till vansinne genom att alltid veta bäst.
Vad ser du och vilka möter du:
Naturens under och vidunder. Lokalbefolkning som aldrig sett en vitmänniska och vill automatisk dra och känna på ditt ljusa hår.
Vad lär du dig:
Att natur är bäst på tv. Att det finns ormar som är giftiga på riktigt. Att man kan få skoskav även om man har köpt kängor på 6200 kr.

ORDLISTA FÖR DIG SOM LÄNGTAR BORT;
Taxfree: Det flygbolagen lever på att kränga. Handla! eller bli behandlad som skit under flera timmar av en flygvärdinna som är beväpnad med såväl hett kaffe och mat som den där ministridsvagnen som kallas "drinkvagn".
Nybyggt hotell: Hotellet ser jätte fint ut...på ritningen.
Mysigt hotell: Har inte renoverats sedan 1949, och saknar viss lyx så som varmvatten, ventilation, balkong, dörrar, fönster och sängar...
Viss genomfartstrafik förekommer: Knattrande moppar och vespor till halv fyra på morgonen och tung lastbilstrafik från halv fem.
Enbart flyg: Extra avgifter för transfer, bagage, flygplansmat och flytväst.
Populärt resemål: Här har turismen utplånat att det ursprungliga lika effektivt som två vätebomber.


Tillsist om du ska åka Finlandsbåt säg då för fan inte att du ska på kryssning för att på det att låta exotiskt. De flesta förknippar ordet kryssning med Medelhavet, vita stränder, varmt vatten och god mat...
Kryssning förknippas sällan med en hytt 2 våningar under bildäck, extremt många fulla och idiotiska människor, Håkan, buffé som åker fram och tillbaka mellan serveringen och restaurangen hela året och Taxfree som är svindyr.

Kommentarer
Postat av: Lii

Hahaha! Närmaste stad kan vara en resa utöver det vanliga ibland också... ;)

Kram!

2009-12-14 @ 11:56:58     URL: http://liialmnas.blogg.se/
Postat av: Carro.M

Alltså Sandra de här var nog bland de roligaste ja läst på länge=) Satt o AS garva... Du e ju bara för härlig.. O de stämmer ju såååå bra!!! HAHAHAHA!!!!!

2009-12-15 @ 23:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
RSS 2.0