IKEA & lite till...

2008-11-28 @ 09:56:18

Jaha så mycket fick jag för att ha laddat plånboken och gjort mig redo för att shoppa!! Kom inte på ett skit att köpa! Snälla hjälp mig?! Vad ska jag ge till Malin?! Köpte en julklapp till Lovis iallafall, fin utdelning, tänkte köpa ca 10 st, köpte 1, bra jobbat PÄRTEN!
Hmm det ska ju vara kul att handla ju, men jag har noll inspiration. (just nu).

Gick iallafall på Ikea, köpte ljus och sånt som alltid går åt. Alicia fick fina vinterkängor utav gulle-mamma. (inte från Ikea) haha. Handlade i Ikea-mat grejen, den obligatoriska Äppelpajen och Vanilj+Rabarber te. MUMS.
Käkade smarring lunch på Chili, så sjukt mycket folk där jämt. Var en sväng inne på H&M, kändes som vi hade precis samma grejer, bara mindre yta hemma!! Köpte saker vi inte har hemma (acc.) Mormor kollade på jackor, men det fanns visst ingen som föll henne i smaken. Sen drog vi till Rusta, de har fasiken precis allt där inne, det är som en kombination av ÖB+Ikea+Spargrisen+en loppis+Chepy. Köpte iallafall en grön lampskärm till sovrummet och batterier (som förmodligen håller 2 minuter) men de skiter jag i för de kostade under 10 spänn, haha.

När vi kom hem snickrade jag upp hyllan jag köpte till Alicia's rum. Och hon blev nöjd. Sen pyntade jag. För när ska jag hinna det? Jobbar fredag, lördag, söndag och måndag. Ja, eller pynta och pynta, bytte de flesta lamporna mot Jul-grejer, stjärnor och stakar och sånt. Blev mysigt. Efteråt satte jag mig i soffan och kollade in mitt "verk" kände mig helt plötsligt som en kärring. Inte som en 24 åring. Inte alls. Börjar jag bli gammal i förtid? Hetsar upp mig en vecka i förväg för att åka till Ikea? Ska det vara så? När vi skulle ut med jobbet för att äta för 2 veckor sedan har jag också förberätt mig ca 1 vecka. Vad fan är det för nått? Vad hände med spontaniteten? Jag börjar bli gammal (jag menar inte att 24 är gammalt, för det är det inte) Men jag börjar bli det. Sitter i slutet av varje sommar och tänker, ja undrar vart vi ska åka nästa sommar? Ja varför inte till en spa kanske? Det har jag hört att äldre människor tycker är mysigt, yngre människor åker till Agia Napa, Ibiza eller Kos, men jag åker mycket hellre till Selma Lagerlövs Spa. De tycker jag e mysigt....not

Nej nu ska jag dra till Maxi med Alicia få lite benträning (med andra ord kuta runt och jaga henne i två timmar, tills man är genomsvett och spyfärdig, tvinga ner henne i kundvagnen så hon tjuter i högan sky, och alla andra glor på mig och undrar vad jag är för en kass morsa) Gud vad jag längar efter nästa barn. Whiee....

Over and out 



Gör som Michaela sa =)

2008-11-23 @ 15:02:25

1)Vad åt du till frukost?
Mannagrynsgröt, kokt ägg, macka med starkost och tomat på + ett glas äppeljuice.

2) Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv.
Nej fy det orkar ja inte nu =)

3) Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Karin Bergman

4) Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
Silverfärgat

5) När var du arg senast?
Nyss

6) Ditt bästa minne från skoltiden?
En oförglömlig resa till London

7) Ditt sämsta minne från skoltiden?
När typ alla tjejer i klassen blev osams och det höll i sig typ 2 månader, det var as jobbigt!

8) Yoga eller löpning?
Ohh det blir lätt yoga, love it, men är alldeles för ovig numera

9) Spaghetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Oxfilé ofc.

10) Vilka tidningar läser du regelbundet?
Sofi's Mode, Aftonbladet, Motala Tidning, Elle och Habit

11) Favoritkaraktär i deckare?
Han som är lite synsk i "Mord i Sinnet" (minns inte vad han heter)

12) Teveprogram du aldrig missar?
Oj! Jag är tv-torsk!! Desperate Housewifes, Lilla landet lagom, Sanningens ögonblick, Extra Extra, 2/½ Men, Hål i väggen och Criminal Minds missar jag sällan, HAHA.

13) Vem är du avundsjuk på?
Oj det skulle isåfall vara nån med "killer body" som Jessica Alba, Carin da Silva eller nån sådan.

14) Din bästa revansch?
Den har nog inte kommit än =)

15) Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Trist nog har jag inte upplevt nån chef hitills som jag är helt nöjd med men det klart sämst måste vara Rudolfh Haouer på Scandic Hotell i Linköping. (Hitlers okända avkomma) En fruktansvärt elak människa som älskade att se ALLA i sin personal gråta!!!!

16) Mat som du aldrig någonsin kommer att äta? Orsak?
All form av invälsmat som Lever, Njure, Hjärta och Hjärna. För att jag mår illa av att bara tänka på det.

17) Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Ja du tro det eller ej men, Linda "wannabe Gynning" Rosing får det bli, då skulle jag fråga henne var i helvete hon håller på med?! Hjälpa henne packa sina väskor flytta ut i förorten och ta hand om sina stackars barn istället för att pumpa in ännu mer collagen i läpparna, tro att hon är 20 år och springa runt på Stureplan och försöka bli bästis med Blondinbella.

18) Kaffe eller te?
Kaffe tack.

19) Skostorlek?
39

20) Hur ofta är du på IKEA?
Nångång varannan månad kanske.

21) Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Och du var tvungen att köpa något annars skulle de försvinna...?
En snyggare kropp (efter graviditeten), en lägenhet i Paris, och en solsemester för min familj och mina vänner


Bloggen har blivit till en drog?!

2008-11-21 @ 11:06:17

Det kliar i fingrarna på bara ett par timmar, men det handlar inte nödvändigtvis om att skriva nytt inlägg, snarare att pilla med designen...är helt beroende av vissa internet sidor/andras bloggar och givetvis Pantone, haha....
Men det är lika roligt att hjälpa andra med deras datorer som att pilla med sin egen...Det ger nån knäpp kick att "laga" andras datorer, likaså när man kommer på man ska lösa ett problem, kanske skulle sadla om och bli nån form av it-nörd! haha

Men för de som vill lära sig mer om design rekommenderar jag starkt:
http://www.blogdesignblog.com/
http://www.deviantart.com/
http://www.mera.se/PMS.html
http://www.1001freefonts.com/
Finns givetvis 5 miljarder sidor till men det skulle bli rätt enformigt...



Ja vad händer annars då, sjuk idag och igår...ja eller det började egentligen i helgen....men idag har jag nått toppen, feber och tappat rösten helt typ! Not so Funny! (som Mjölby-Kalle skulle ha sagt) ;).
Men jag tror att jag iallafall har hittat någon slags balans på mitt trevliga humör ( ja, det återstår ju att se iof.)
fast jag börjar känna mig tjock och trälig*, vill hellre att magen ska synas mer så man inte bara ser fet ut. Och nu vill ja inte höra från nån att jag INTE ser tjock ut för jag är inte dum i huvet, jag har ögon (och ni försöker inte vara snälla om ni säger emot, ni ljuger).

Ja där ser ni gud vad mkt gladare jag verkar redan haha....=)...
Ska köpa en kalender så fort jag mår bättre, behöver uppenbarligen det, skulle egentligen behöva ha en personlig assistent, men det blir lite dyrt. För jag glömmer ju bort saker titt som tätt, mest saker som jag inte har nån lust att göra iof, men ändå. Statistiken säger att det oftats är mormor jag glömmer?! Men min absoluta favorit grej att glömma är lätt; Dyka upp på ställen där jag har bestämt möte, jag är så in i norden bra på det så de kan ni inte tro! Skulle lätt vinna om det blev en OS-gren!
 -"Och Guldet går till SANDRA LEANDER!!"
Med motiveringen som följer; Sandra kan närsom helst bestämma en tid med dig, för att sedan totalt glömma bort det, oftast handlar det om fika på stan, men inte helt sällan har det handlar om att jag bjudit hem folk på fika/mat för att själv befinna mig på en helt annan plats.
GRATTIS!
Nej, men det verkar väl ur-kul?!
Vill du också få chansen att bli vän med en toppen person som mig, klicka på länken nedan så får du ett formulär att fylla i, jag läser alla ansökningar noga och väljer sedan ut 1 ny vän i månaden, just nu sitter jag och håller tummarna för att just DU ska bli min kompis! "Du har plats nr. 9 i kön" Häng kvar för din ansökan är viktig för mig.
www.blikompismedsandraleander.com
(Ps. Är du snygg kan du få gå före i kön, jag är rätt ytlig nämligen Ds.)

*Trälig är ett ord som vi använder i Östergötland det kan likas vid tråkig.

Over and out

Men herrgud...

2008-11-19 @ 09:48:46
Jag tror jag har öppnat porten till mitt lilla nostalgi rum i hjärnan..typ alla barnprogram/tvprogram jag såg när jag var liten minns jag helt plötsligt... Och för att nämna nått jag tidigare sagt, DET VAR BÄTTRE FÖRR!!!
Kommer ni tex ihåg;
Fragglarna
Skrotnisse
Agaton Sax
Vilse i Pannkakan
Dr Snuggles
Professor Balthazar
Trazan och Banarne
Mamma Mu
Solstollarna
John Blund
Syster yster och Lillstrumpa
Fem myror är fler än fyra elefanter
Ika i Rutan
Kapten Zoom
Rädda Joppe, död eller levande
Fablernas Värld
Totte
Joel bitar
Himmel och Pannkaka
Televinken
Tummen
Från A-Ö
Urcellen Ellen
Tårtan 
Thundercats
He-man 
Scooby Doo
Teskedsgumman
Barbapapa
Ducktales
Jalle, Julle och Julius
Bumbibjörnarna
Boktipset
Långa Fabrorn och lilla Anna
Drutten och Jena
Farbrorn som inte ville bli stor
Alfons Åberg
Kalles Äppelträd
Trolltider
Hajk
Boktipset
Spöket Laban
Trasdockorna

Jag fattar inte vart allt i min hjärna får plats?! Men jag har ju tex inga kunnskaper i mattematik, så jag antar att det finns lite ledigt utrymme där. Och jag kan inget om astrologi, anatomi, biologi eller metrologi heller. Ja, det måste helt enkelt vara där allt ligger. Det finns mkt jag inte vet, men jag är ju ung och frisk så jag hinner väl lära mig en del till....kanske fyller på med viktigare information än barnprogram från 80/90-talet. Fast det är roligt, roligare än matte,planeter, människokroppen, växter o djur och väder, eller?
Arkeologi glömde jag...(fast lite kan jag, har liksom sett Indiana Jones säkert 15 gånger) räknas det?

Nej nu ska jag bränna ut Bumbibjörnarna till Alicia...

Over and out

Dessa klipp behöver ingen presentation....NOSTALGI!!

2008-11-19 @ 09:09:24

På agendan idag----> Jobba, fixa Sofie's dator & 3-rätters på Bella Notte

2008-11-18 @ 09:50:34
Ja, det kan man väl kalla en rätt skaplig tisdag, eller?

Hu, vad trött jag är idag, har startat morgonen med att kolla på "Bamse & den flygande mattan", vilken kanonrulle, rekomenderas starkt till ett glas rött och lite god mat en fredags kväll....
Men i ärlighetens namn såg jag den med bananyoggi, välling och marmelad smörgås (gick bra det med)....
Alicia kommenterade hela filmen igenom,

A -Titta mamma en drake
S - Ja, jag ser draken
A - Mamma seeeer du draken?
S - Ja, jag säger ju att jag ser draken!
A - Mamma där är draken
S - Ja visst, as fin drake
A - Mamma ser inte draken...
S - (tyst i mitt huvud) JAG SER DEN JÄVLA DRAKEN!!!!

Snälla ge mig nått mot mina gravidhormoner!!!!! Jag börjar på riktigt att bli elak.

Mycket tidigt imorse ringde min mormor med gråten i halsen (om det finns nån som är mer drama-queen än mig så är det HON).
Mormor - Hur ska ni görs nu med pengar och Jimmy's företag och så? (inte ens Hej)
Yrvaken Sandra - Va? Vadå företag? Vad pratar du om? Har det hänt nått?
Mormor - Ja det står i tidningen idag att ett byggföretag i Motala inte längre får jobba på höga höjder? (fortf. med gråten i halsen)
Irriterad Sandra - Jaha, men hur vet du att det är Jimmy's företag då? Han har inte sagt nått.
Mormor - Nej det vet jag ju såklart inte att det är, därför jag frågar dig?
Galen Sandra - Mmm, men det är inte JBM så vi lägger på nu.
Mormor - Ok, förlåt om jag väckte dig, mormor älskar dig, ha en bra dag. Nu ska jag gå och simma.
Rabiat Sandra - Heeejdååååå!!!!!

Varför dessa samtal på morgonen? Varför känner jag mig så förbannat sur/arg hela tiden?....
Ända gången det går över är när jag är på jobbet. ( Och där finns det annat att blir arg och irriterad kan jag lova) hade gått under om det inte hade varit för Annelie, Karin & Sofie. TACK:

Bestämmde mig just för att inte vara mammaledig. Föder på Prevaka. Sen ut och köra min favvo igen (Calloff).
Hur fan ska jag kunna vara hemma? Ärligt talat? Vem ska jag prata med? Kan ju inte prata med den stackars bebisen hela tiden, den kommer ändå göra som sin storasyster (Utveckla nån sorts avstängnings mekanism mot min röst) Och tro inte att jag är bitter, förstår till 100%, men jag kan inte vara tyst, det går helt enkelt inte, jag är som "Chandler" i Vänner, han måste skämta hela tiden annars blir han galen. Och jag måste prata, annars blir jag galen. HELA TIDEN HELST.
Och på sistonde har jag upptäckt att det spelar egentligen ingen större roll om nån lyssnar, jag pratar ändå. Jag kan stå brevid två personer som pratar med varann och då spelar jag upp en egen liten konversation i mitt huvud, så att jag också får prata (mest givetvis).

Hittade betyg från skolan i en låda härromdagen,  i ALLA betyg står det typ;
"Sandra är en väldigt målmedveten och duktig tjej, hon ser till att få saker gjort och gör det snabbt och ordentligt, hon är samtidigt väldigt positiv och får sina kamrater att skratta och trivas, Sandra är en naturlig ledare och ganska dominant.
men hon pratar också väldigt mycket, vilket gör att samtalsnivån i klassrummet höjs då Sandra alltid vill höras mest och högst.


Nån som känner igen detta? Ja, synd att yrka på förändring..HAHAHA

Stackars Jimmy förresten....Ringde upp honom härromdagen och skrek i telefonen att jag minsann skulle flytta från det här jävla skithuset, att jag inte ens älskar honom längre och att han aldrig bryr sig om mig.....Allt detta för att han inte satte upp den sista golvlisten i köket...
Men han pratade i (BS, folk i vita rockar) lugn ton tillbaka och sa bara, vi hörs senare, jag älskar dig.

Det är inte lätt att leva med mig annars, men just nu är det lite lite svårare än vanligt.

Jag älskar er och tack för att ni står ut (det är en övergångs period)
 
Over and out

Har ni hört?! Jo det är sant....

2008-11-15 @ 17:45:14
Nähä!? Hajen är den enda fisken som kan blinka med båda ögonen Och!? Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången SÅ det så....

Gör en rip-off på Lotta, men fy fan vad bra PINK är!!

2008-11-14 @ 10:16:47
Det finns inte ord för att hylla Youtube.com på ett rättvist sätt....

Hahahaha....

2008-11-14 @ 10:03:56

hahaha...förlåt, men det är SÅ svårt att hålla sig för skratt när det regnar så här mycket! "I'm not singning in the rain I'm crying in the rain.....What a glorius daaayyyy".....NOT.
Jag blir så sur när det regnar! Håret blir paj, kläderna bli blöta (och fötterna) Ska reklamera mina nya stövlar! Nej fy hundan för regn alltså! Eller som Karin skulle sagt "ja tiar inte mer".

Den enda som är bra med idag är att det är fredag!!
Och vi vet alla vad det betyder;
1. Köpa nya kläder till kvällens fest
2. Gå till Bolaget och inhandla sprit och vin till ovanstående
3. Sola lite solarium för att få en snygg bränna i rusket
4. Springa förbi för en snabb klippning hos frissan
5. Flörta med alla snyggingar som kommer till festen och hoppas på bortamatch
Eller oj nu misstog jag mig visst lite, det där var för en himmmmla massa år sedan....
Ikväll blir det som vanligt, pizza + tända ljus + bada med Alicia + slöglo på en film (Lejonkungen el. Emil i fucking Lönneberga för 167 gången) och titta på när magen växer....
Ja men det låter ju kul det med....eller?

Hej jag heter Sandra är 74 år gammal, gillar ostkaka, Bingolotto, Fia med knuff och Melodikrysset. (läs krysset, INTE festivalen) det var bättre förr. Annat var det när Siw Malmkvist vann första Melodifestivalen 1952, det var grejer det! Ja allt var minsann bättre förr! Utan kanske att man inte kunde åka kollektivt, själv fick ja gå 16 mil till skolan varje dag i total snöstorm, med tidningspapper virat runt fötterna, för skor, sådan lyx hade man inte råd med. Nej och på den tiden visste man vad fan man åt också, åt man korv var det korv! För man hade slaktat den jävla grisen själv, endast med hjälp av en finsk fickkniv!!
Idag vet man inte vad man får om man köper korv, bindväv, EE03, omättade fetter och glutamat. Ska sitta här och vänta på att Anna Skipper kommer förbi. Får hon hälla kaffe i hela fontänen i Statsparken, det vore ju nått! (Har ni ingen aning om vad ja pratar om kolla in http://www.tv3.se/duarvadduater/.

Nej vars, men det är inga problem jag har klivit upp på rätt ben idag eller vad fan det heter.

(Och mamma om du tycker att jag svär för mkt så är jag arg idag och om du stör dig för mkt sluta läs då!...)

Vill ni ha några självmord tips sen, ring min automatiska telefonsvarare (det går bra att ringa SJ's oxå den ger samma effekt och Svensk bilprovning och sist men inte minst Försäkringskassan's.) Halleluja!!

Over and out


Fågel, fisk eller mittemellan?

2008-11-13 @ 15:36:44
Ont i magen idag, det suger (bildligt talat)! Ja, men var nu snälla och inte föreställ er detta...

Har varit på Ikea imorse (ont i magen uppstod efter lunchen) köpte den där listen vi saknade till köket, så nu har inte Jimpan 1 enda anledning att inte fixa klart alla spotlights i köket!!! (pappa ska tillomed komma hit och hjälpa honom) För de är så himla bra kompisar hela tiden (gaddar ihop sig mot stackars mig)....

Pappa - Ja, hon kan slösa pengar Sandra
Jimmy - Haha ja vars, det bara brinner i plånboken
Pappa - Och envis är hon med
Jimmy - Skojar du eller? hahaha
Pappa - Lyssar aldrig på vad man säger, hon har alltid gjort som hon vill
Jimmy - Det gör hon fortfarande
SANDRA - Hallå??!! Jag står här, tror ni att jag inte hör vad ni säger?!

Jävla gubbar.

Shit vad ja sover dåligt om nätterna nuförtiden, har lixom ingen vidare ro i kroppen eller knoppen för den delen!
För inatt när jag äntligen hade somnat jätte skönt och drömde nått mysigt så vaknade jag till min dotter ljuva stämma, tittade på klockan 03.49, -mamma!!
gick in i hennes rum och bäddade ner mig i den sängen, det var ganska skönt, höll på att somna om igen, fick då ett finger i ögat och en liten liten armbåge mitt på näsan, blev onödigt arg *grr* . Sa till henne att om hon inte tänker vara snäll får hon sova själv minsann. (men hon hörde inte ens vad jag sa för hon hade ju redan somnat om). Stapplade in i mitt eget rum igen och drog täcket över huvet, kändes som jag låg i 5 minuter innan jag vaknade av att jimmy sa -Hejdå älskling nu åker jag till jobbet...orkade inte ens öppna ögonen...
Hade jag inte haft kille och barn hade jag sovit dygnet runt....men åandra sidan, hade ja inte haft kille hade jag antagligen inte varit på smällen!

Over and out

Edit: Har laddat upp en besöks räknare idag med. Ska bli kul och se om nån läser =)

Italienskbuffe på Bella Notte och hemma mys....

2008-11-11 @ 09:39:19
I torsdags kom syster-yster in på jobbet och överraskade mig! *whiee*. Hon hade kommit hem från Oslo. Så jag bytte arbetstid med Helena, så ja kunde gå hem lite tidigare för att vara med Malin ett tag. Vi åkte upp till dagis för att hämta! Och gissa om hon blev glad!! Kramade säkert Malin i 2-3 minuter!!  Haha det är kärlek det! Sen åkte vi till Jysk så hon fick köpa ett nytt vintertäcke. Sen släppte jag av henne hemma, så åkte jag och Alle och handlade lite mat till kvällen. Åkte hem och gjorde ungspannkaka *mums*.

Så har de varit fars-dag igen då, hade köpt paket till Jimmy såklart, så när jag vaknade på söndag morgonen gick jag in i Alicia's rum och hämtade henne, gav henne paketet och viskade att hon skulle gå in och ge det till pappa (som låtsades sova) men den lilla tiden det tog för henne att gå från sitt rum till vårt, så hade hon givetvis redan hunnit ta bort allt papper och snöre, haha. Men han blev glad för paketet iallafall =). Sen låg vi och drog oss ett tag i sängen...skönt...
Sen kom Malin och mamma hit för att Malin skulle lämna ett paket till Alicia och säga hejdå innan hon åkte tillbaka till Oslo. Nu kommer hon inte hem igen förrens runt jul =(.

Var på födelsedagskalas på Bella Notte i söndags, det var trevligt, fick jätte god mat och Alicia skötte sig hyfsat =). Hon hade egen "barn-buffe", så fint ordnat, med pannkakor, sylt och grädde. Alla satt för att äta i ett annat rum och Alicia gick från bordet när hon var klar, sen ser jag hur barnet går bort till den lilla buffen och tar den stora sleven med grädde från skålen stoppar de i munnen vänder sig om mot mig och säger "smaka äckligt", varpå hon spottar ut grädden brevid skålen. PINSAMT! Jag tittar på Jimmy och berättar vad som hände och han säger bara ; Ja men hon är ju bara barn. Vad fan spelar det för roll! Hade det varit ok om hon hade varit vuxen?! Ja resten av kalas flöt iallafall på bra.

Efter kalaset var det dax att fira svärfar, han fick present och puss och kram från Alicia =). Gullig som han är så hade han rullat typ 50 negerbollar och köpt tårta! =)....Men vi var redan spymätta efter kalaset. Fast lite kaffe gick ju att klämma ner. På vägen hem stannade vi i affären (Jimpa var glasssugen??!) medans jag kände att jag aldrig mer behövde äta nått.  

 Måndag igår och tid för arbete, hade dialog med Ronney i nästan 2 timmar, gick väl ganska bra ( Ja, eller det får väl tiden utvisa). Sen var resten av dagen lugn. Annelie och Sofie kom med det bra förslaget att vi skulle gå ut och äta trerätters på Bella Notte http://www.bella-notte.se/ nästa tisdag, toppen idé och alla hängde på! Så det blir roligt.

Idag blir det en tripp till ICA MAXI för att handla mat, sen måste jag åka till Tuddarp (nån som har en stort bil att låna ut?) ska slänga allt spräp och gamla tapeter som blivit över efter min lilla renovering hemma.

Jag har fått reda på en annan jätte rolig grej med! Hihi, men ja får inte säga nått än! Ha! Snart så =).

Over and out

UNDER KONSTRUKTION

2008-11-04 @ 09:03:26
---ARBETE PÅGÅR---

RSS 2.0